Monografie
1. Kotulska K., Milewska M., Socha P., Winnicka E. „Żywienie pacjenta z SMA" Standardy medyczne. Media Press 2021, ISBN 978-83-89809-45-2
3. Żywienie podczas ciąży i karmienia piersią. Red. naukowa Dorota Szostak-Węgierek. PZWL 2021
4. Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi. Pod red. Jeznach-Steinhagen A. Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2020
5. Boniecka I., Chomiuk T., Jeznach-Steinhagen A., Małgorzewicz S., Mamcarz A., Milewska M., Szostak-Węgierek D., Wernio E., Włodarek D., "Żywienie Osób Starszych. Rekomendacje Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN" PZWL Wydawnictwo Lekarskie 2020 ISBN 9788320061864
6. B. Jamróz, J. Chmielewska-Walczak, Magdalena Milewska "Instrumentalne metody badania zaburzeń połykania" Atlas z materiałem video Spis treści Zaburzenia Połykania
7. Bruno Szczygieł, Anna Ukleja. Jak rozpoznać i leczyć niedożywienie związane z chorobą: kieszonkowy poradnik dla lekarzy, pielęgniarek, położnych i dietetyków. Wydanie 2 uaktualnione i poszerzone. Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2017. ISBN 978-83-200-5330-2
8. Szostak WB, Szostak-Węgierek D, Cybulska B. Historia badań nad miażdżycą. ITEM Publishing, Warszawa 2016; ISBN 978-83-63654-81-8
Rozdziały
1.Dąbrowska-Bender M. „Żywienie po przeszczepie” w: „Żywienie w chorobach serca" pod red n.: Czapla M, Jankowski P.; s. 309-326, PZWL, Warszawa 2022 ISBN: 978-83-01-22334-2
2.Jeznach-Steinhagen A. „Żywienie pacjentów ze współistniejącymi jednostkami chorobowymi – Cukrzyca typu 1”w: „Żywienie w chorobach serca" pod red n.: Czapla M, Jankowski P.; s. 309-326, PZWL, Warszawa 2022 ISBN: 978-83-01-22334-2
3.Jeznach-Steinhagen A., Boniecka I., COVID-19 wśród pacjentów z cukrzycą i otyłością. W: KORONAWIRUS SARS-CoV-2 pod red Dzieciątkowski K., Filipiak K.J., Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2021 ISBN 978-83-200-6218-2